Verlies, vriendschap en zelfreflectie

Verlies, vriendschap en zelfreflectie: de kracht van verbinding.

Deze week nam ik afscheid van een dierbare vriendin uit mijn koor. Dit raakte me diep; zij was niet alleen de eerste persoon die ik in het koor ontmoette, maar ook iemand waarmee ik direct een bijzondere band deelde. Met onze lage Alt-stemmen zorgden we vaak voor hilarische klanken, waar we beiden hartelijk om konden lachen. Recentelijk ontdekte ik dat ze wekelijks een stoel voor me vrijhield, een gebaar dat me diep raakte. Haar unieke persoonlijkheid heeft mijn koorervaring onvergetelijk gemaakt en heeft zelfs bijgedragen aan mijn wekelijkse rit van een half uur om te zingen. Dit herinnert me aan de kracht en waarde van de connecties die we in ons leven opbouwen.

In het terugblikken op deze herinneringen realiseer ik me tevens het belang van zelfreflectie en het bekijken van alle aspecten van een persoon. Net als in coaching, waar we zowel de sterke als minder sterke kanten van onszelf onder de loep nemen, is het waardevol om een compleet beeld van iemand te omarmen. Mijn vriendin was niet perfect, net zoals niemand dat is. Juist door ook haar mindere kwaliteiten te erkennen, kunnen we een dieper begrip ontwikkelen voor de complexiteit van menselijke relaties. Het herinnert ons eraan dat liefde en acceptatie niet alleen gebaseerd zijn op de mooie momenten, maar ook op het omarmen van elkaars gebreken.

Laten we niet alleen stilstaan bij de lachwekkende klanken die we deelden of de stoel die ze voor me vrijhield, maar ook erkennen dat haar uniciteit zat in het volledige spectrum van wie ze was. Door open te staan voor alle aspecten van een persoon, leren we niet alleen meer over hen, maar ook over onszelf.
Rust zacht, lieve vriendin. 🌹

Wil je zelf groeien, ontwikkelen, of heb je behoefte aan coaching? Ontdek mijn persoonlijke coachingstrajecten: https://lnkd.in/eAtwUb5h
hashtagInMemoriam hashtagReflectie hashtagPersoonlijkeOntwikkeling hashtagyvhcoaching

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.